WINNAAR Eveline de Pauw

Eveline de Pauw van Sanké Sint-Katelijne-Waver won recent de categorie 'TRANSFORMATIE' tijdens een van de grootste school contests van het land. Meer dan 1000 (!) toekomstige kappers en kapsters participeerden aan deze wedstrijd! Benieuwd hoe deze ambitieuze dame de overwinning heeft ervaren? Lees hier het volledige interview!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Momenteel loopt je stage in Sanké Sint-Katelijne-Waver. Waarom heb je voor Sanké Hairdressers gekozen?

Ik heb gekozen voor Sanké Hairdressers op aanraden van mijn school, zij vertelden me dat Sanké een goed leerschool zou zijn voor mij, vooral ook op vlak van snittechnieken.

Eerst liep ik stage in Sanké Berchem, daarna in Sint-Katelijne-Waver. Ik heb opgemerkt dat het publiek in deze twee salons verschillend is. Hierdoor heb ik de kans om met verschillende klanten om te gaan. Bovendien vind ik het leuk dat bij Sanké Hairdressers de nadruk ligt op persoonlijke benadering en advies met de digitale schermen.

  • Alle Sanké kappers worden opgeleid in het opleidingscentrum Academy314, wat vindt je hiervan?

Ik ben al enkele keren op opleiding geweest bij Academy314! De laatste keer was een cursus snittechnieken. Ik vind de begeleiding zeer goed. Ik begon met de basis en daarna kon ik mezelf verder ontwikkelen.

  • Je hebt deelgenomen aan een van de grootste School Contests van het land en je hebt meteen gewonnen! Kan je hier wat meer over vertellen?

Ik heb de categorie ‘TRANSFORMATIE’ gewonnen. Dit hield in dat we in team ons model zowel qua kleur, snit en styling moesten transformeren. Dit was een echte uitdaging want we kregen volledig carte blanche! Zelf stond ik in voor de styling van het kapsel.

  • Hoe bereid je je voor op zo’n fotoshoot?

We bundelden onze inspiratie samen in moodboards. Aangezien we carte blanche hadden, hadden we veel mogelijkheden. Natuurlijk moet je wel steeds rekening houden met wat er bij het model zou passen en wat niet.

  • Staan er meer wedstrijden op de planning voor jou?

Ja, eigenlijk wel! Ik heb gezien dat Sanké ook wedstrijden organiseert. Ik vind dit een zeer leuk initiatief en ik daag mezelf graag uit. Ik heb ook deelgenomen aan de ‘Young Hairdressers Award’ en toen had ik een opsteekkapsel gecreëerd. Ik stond op de 21ste plaats van 135 andere kappers. Hier was ik ook best wel trots op!

  • Hoe ziet de toekomst er uit voor jou?

Mijn passie is beauty en ik zou me graag verder willen ontwikkelen in het volledige vak, dus ook visagie. Als ik dit kan combineren met salonwerk zou dat ideaal zijn! Ik wil ook sterker worden in kleur en snit, dus er staat nog veel op de planning!

 

 

 

 

Comments